Door een zonnesysteem te plaatsen beschermt u ons leefmilieu en verzekert u zich uw warm water te produceren aan een gunstige prijs
en dit gedurende een zeer lange periode.
Zonne energie is natuurlijk, hernieuwbaar, gratis, onuitputtelijk en is niet onderhevig aan de schommelingen van de internationale conjunctuur.

Techniek

Zonne energie voor de aanmaak van warm water:

Soorten zonne-energie

Er bestaat actieve en passieve zonneenergie.

 1. Passief:
  Gebruik maken van passieve zonne-energie betekent gebruik maken van de zonnewarmte zonder dat je speciale installaties in huis haalt. Inspelen op passieve zonne-energie doe je op het niveau van het concept en de constructie van je woning. Door deze ingrepen kan je het stookseizoen aanzienlijk verkorten.
 2. Actief:
  Bij actieve zonne-energie investeer je in toestellen en installaties die zonne-energie bruikbaar maken voor het opwarmen van sanitair water (zonneboilers), zwembaden en ruimteverwarming (in combinatie met sanitair warm water).

Voordelen van Zonne-energie

 1. Zonnesystemen maken gebruik van een energiebron die gratis is en energie levert in overvloed, zelfs in Noord-Europa.
 2. Zonnesystemen vergen een zekere hoeveelheid energie om te worden geproduceerd, maar daarna hebben ze geen bijzondere energie meer nodig om te blijven functioneren.
 3. Ze hebben een lange levensduur
 4. Zonnesystemen tasten de beperkte fossiele brandstofvoorraden niet aan en zijn dus een duurzaam alternatief voor het gebruik van dergelijke brandstoffen.
 5. Zonnesystemen produceren gedurende hun werking geen uitstoot van schadelijke stoffen en ze veroorzaken geen milieuhinder. Enkel tijdens de productie, recyclage en afvalverwerking komt er een zekere uitstoot vrij.
 6. Zonnesystemen werken geruisloos.
 7. Zonnesystemen vergen weinig onderhoud. Sommige zijn zelfs geheel onderhoudsvrij.
 8. Voor de installatie van zonnesystemen geven de Vlaamse Gemeenschap, de meeste intercommunales en bepaalde gemeenten premies.

Zonne energie voor zwembaden:

 1. De zonnepanelen absorberen de warmte-energie van de zon efficiënt en geven ze af aan het zwembadwater dat door de panelen stroomt.
 2. Via de al dan niet automatische kraan worden de zonnepanelen aan of af gezet.
 3. De pomp en filter zorgen voor de circulatie van gezuiverd water door de zonnepanelen.
 4. De terugslagklep verhindert dat zwembadwater in de verkeerde richting door de zonnepanelen kan stromen.
 5. EPDM rubber moffen verbinden de zonnepanelen met elkaar.
 6. Sterke dwarsbanden die over de panelen gespannen worden, houden ze op hun plaats.
 7. Door middel van roestvrij staal klembanden en speciale bevestigingsstukken worden de zonnepanelen op het dak bevestigd.
 8. Door middel van schroeven en aangepaste bevestingingsstukken worden de dwarsbanden vastgelegd.

Top of the page